De oogmeting

Wanneer u een nieuwe bril of contactlenzen aanschaft is het verstandig vooraf een oogmeting te laten doen. Ook als er niet direkt aanleiding voor is, kunt u het beste iedere 1 of 2 jaar een oogmeting laten doen. Wanneer u geen bril draagt en geen contaclenzen hebt, is het verstandig eens in de 5 jaar een oogmeting te laten doen. Vermindering van het gezichtsvermogen gebeurt namelijk heel geleidelijk, u merkt het nauwelijks. Langzaam maar zeker wordt het lezen steeds lastiger, knijpt u uw ogen bij het kijken naar TV of beeldscherm en worden verkeersborden steeds vager. Pas als u een goede bril of contactlenzen draagt, gaat er een wereld voor u open en beseft u wat u al die tijd heeft gemist.

Klikt u hier voor een online ogentest!

Berkhof Optiek hanteert twee methoden voor een oogmeting. De objectieve oogmeting en de subjectieve oogmeting. De objectieve oogmeting wordt gedaan met behulp van een computer of autorefractor, terwijl u naar een plaatje in het apparaat kijkt. Deze objectieve oogmeting is het uitgangspunt voor de z.g. subjectieve oogmeting. In dat geval worden er verschillende glazen voor de ogen geplaatst. Met behulp van de letterproef kan de visuele verbetering gevolgd worden en wordt de brilsterkte nauwkeurig vastgesteld.

Het voordeel van een subjectieve oogmeting is dat niet alleen de optische waarden van het oog gemeten worden, maar ook de waarneming van de beelden via de hersenen. Het kijkproces speelt zich namelijk voor het belangrijkste deel af in onze hersenen.


Albergen

Permanent gesloten u kunt terecht in onze vestiging in Almelo.

Almelo

Winkel open op de bekende uren.
Controles en oogmeting alleen op afspraak.

Telefoonnummer 0546 455 204