Leesbrillen en multifocale glazen

Rond de leeftijd van 40 - 45 jaar neemt het accommodatievermogen (scherpstellen) van de ogen af. De natuurlijke lens kan zich niet meer voldoende bol maken om beelden van dichtbij scherp te stellen. Men noemt dit ouderdomsverziendheid of presbyopie. Dit probleem is in veel gevallen op te lossen door het dragen van een leesbril. U kunt bij ons terecht voor leesbrillen in alle soorten en maten, zowel kant en klaar als op maat gemaakt. Daarmee kunt u weer scherp zien op leesafstand (ca. 40 cm). Mocht u ook op iets grotere (lees)afstand scherp willen zien (bijvoorbeeld bij pianospelen of beeldschermwerk), dan kunnen wij u speciale brillenglazen adviseren. Deze bieden scherp zicht van leesafstand (ca. 40 cm) tot een afstand van 100 cm.

Bifocale of multifocale glazen ( of contactlenzen )
Soms levert een leesbril problemen op met betrekking tot het afstanden zien. Bijvoorbeeld indien u naast een leesbril tevens een bril met een correctie voor afstand nodig heeft. Er zijn daarom verschillende glazen ontwikkeld die het mogelijk maken om op alle afstanden scherp te zien. Dit zijn bifocale of multifocale glazen. Deze glazen bieden u de mogelijkheid zowel dichtbij als veraf te genieten van een goed zicht:

- bifocale glazen: glazen met een verte- en een leesdeel
- multifocale glazen: glazen met een verte- en in sterkte oplopend deel voor dichterbij

De keuze voor bifocale of multifocale glazen hangt nauw samen met uw persoonlijke omstandigheden en bezigheden. Varilux multifocale glazen bieden u echter natuurlijk zicht op elke afstand, zonder dat enige overgang u hindert.

Een bril moet daarnaast niet alleen goed ogen, maar ook goed passen. Daarmee bedoelen wij dat de pasvorm perfect dient te zijn. Bepalend voor onze inkoop zijn het design, de kwaliteit en de pasvorm van het montuur. Door daar heel zorgvuldig op te selecteren, bent u verzekerd van een kwaliteitsproduct op uw neus.

Voor meer informatie over glazen klikt u hier.